Inspirasjon til lag og foreninger

Vi trenger inspirasjon for å bli motivert til innsats i klimakampen! Jeg er selv glad i å gå turer i skogen og i fjellet, og kan tilby følgende for den som ønsker det:

Opplegg innendørs i lag og foreninger:
Jeg kan komme til samlinger i ulike lag og foreninger med ulikt program:
" Jeg har en Powerpoint-serie med foto fra ulike turmål langs Gauldalen, som enten har en fin natur eller en interessant historie som kan inspirere oss. Den er på 80 bilder, og jeg trenger et sted mellom 20 minutter og en halv time på å vise den. Det er fint om arrangøren sørger for PC, kanon og lerret.
" Boka 16 klimaturer i Flå, Horg og Støren (Snøfugl forlag 2009) kan jeg selge for sterkt redusert pris på slike samlinger. Selv om man ikke går turene, så kan man se flere av målene fra E6, og bli kjent med en natur som er verdt å ta vare på. Boka har også generelle kapitler om enkelhet ved turlivet, hellighet i naturen, og teologi og tekster fra Bibelen. " Til boka finnes en studieplan som kan lastes ned fra lenken her. Den gir forslag til 3 samlinger og en tur som samtalegrupper på 8-15 personer kan ha om temaet. De samlingene kan gjennomføres uten at jeg er til stede.

Opplegg utendørs i lag og foreninger:
Jeg kan ta lag og foreninger med på små klimaturer, som gjerne kan ende opp i et lokale der laget sørger for servering og jeg viser fram Powerpoint-serien som er nevnt ovenfor. Jeg tilbyr følgende opplegg:
" I Melhus går turen fra Melhus kirke. Den er en rundtur på snaut 2 km langs fine stier og veier. Den tar ca 1t og 15min inkludert flere stopp til ettertanke langs veien.
" I Melhus kan jeg også bli med på den turen i Øyberga som er beskrevet på en annen lenke.
" I Flå går turen fra P-plassen ved Fremo leir. Den er på ca 4 km langs veier og gode stier. Den tar drøyt 2 timer inkludert flere stopp til ettertanke i et område som er geologisk unikt og enestående i Nord-Europa!
" I Horg går turen langs stier ved Horg bygdatun. Den kan gjøres svært kort slik at den blir en drøy km og tar under en time tur/retur. Turen inneholder en bratt bakke, ellers er den flat og fin.
" I Støren går turen fra boligfeltet på Frøset. Den er på ca 3,5 km og tar ca 2 ½ time med stopp på blant annet Brattliberget og ved Kvernvatnet. Ca 700 meter av turen går i fritt terreng og krever fottøy som tåler myr.

Ta kontakt med Kjell Arne Morland på:
Mobil: 952 33 532
eller e-post: kjell-arne@morland.no